Спи с мен

Позата, в която спите с половинката, показвала в какво състояние е връзката ви, твърди специалистката по сексуални въпроси Трейси Кокс.

Разбира се, описаните по-долу пози изключват случаите, в които и двамата умирате от жега и не искате да се докосвате дори и с пръст. В този случай позата ви за спане показва какво е времето навън, а не какво е състоянието на връзката.

Но да оставим климатичните особености настрана и да видим какво означават позите, в които една двойка може да спи. Да спи, повтаряме, не друго.

Преплетени крака

Тази поза е типична за двойките в „меден месец“, т.е тези, които са в началото на връзката си и съвместното си съжителство.

Тя показва бушуващите страсти във връзката ви, от които не искате да се откажете дори докато спите.

Тотална прегръдка

Отново сте с лице един към друг и сте се гушнали с всички възможно крайници. Доказателство за абсолютна отдаденост един на друг.

Обикновено след края на първия месец общо съжителство тоталната прегръдка е изместена от по-малко клаустрофобични пози. Тоест не толкова всеобгръщащи, нали се сещате.
Гушни ме, обичам те

Това е позата, в която една двойка спи най-дълго време. Единият е обърнат на една страна, а другия се е „наместил“ по неговите извивки, прегръщайки го откъм гърба. Точно както поза „лъжичка“ в секса, но без движението.

Гушнати по този начин, хората си показват един на друг, че страшно много се обичат и искат да се закрилят, но и че сексът все още ги кара да крещят от удоволствие, а не от ужас.

Дупе в дупе

Научни изследвания показват, че тази поза е най-добрият баланс между правилната за качествен сън поза и желанието на влюбените да показват чувствата си и на Сънчо.

Такава поза говори за стабилни отношения и равновесие в отношенията. Първоначалната страст вече е отминала, всеки отново е започнал да мисли и за себе си, не само за партньора и е намерен идеалният баланс между личното и общото.

Общото в случая се оказват само дупетата, но да не ставаме дребнави.

Време разделно

Ти в единия край на леглото, половинката – в другия. Сигурен знак, че сте скарани жестоко. Обикновено двойките заспиват така след скандал, когато не са успели да го потушат с бурен секс.

Ако спите така всяка нощ, трябва да се замислите сериозно. Голямото разстояние помежду ви в леглото показва, че в емоционалните ви отношения също зее пропаст.

Бонус позиция за летните жеги

Колкото и да се обичате, няма как да се прегръщате силно, когато температурата на въздуха приближава 49,5 градуса.

От май до септември имате пълното право да спите както ви е най-хладно, без да се притеснявате за състоянието на връзката си.

Ако все пак изгаряте от желание да се докосвате, можете да допрете малките пръстчета на ръцете си. В жегите е достатъчно.

Ако сте на климатик, горните пози важат с пълна сила. Да живеят позите! Тези за спане де…какво си помислихте.