Requiem for a dream

Requiem for a dream Наскоро гледах филма! Отдавна се каних да го сторя, след като незнайно защо досега не го бях гледал. Филма е много тежък и се разказва са няколко човека, които са готови на всичко да сбъднат мечтата си – независимо каква е тя , без значение на каква цена! Ето и резюмето:

Историята проследява животите на четерима души живеещи в Ню Йорк. Показва преките и непреки ефекти, които оказва пристрастяването към наркотиците и проследява падението на героите от техните толкова близки мечти до така реалното морално и физическо разлагане.

Вдовицата Сара Голдфарб мечтае да се покаже в шоу игра по националната телевизия, облечена в любимата си червена рокля. С годините обаче тя е напълняла и за да отслабне по-бързо се обръща към лекар. Той й предписва хапчета, към които тя постепенно става зависима. Нейният син, Хари Голдфарб, продава хероин по улиците на Ню Йорк, опитвайки се по този начин да осигури по-спокоен и сигурен живот за себе си и приятелката си Мериън. След това безметежно лято на приходи и радост те посрещат едни сурови есен и зима, след които пролетта никога няма да настъпи отново.

Горещо го препоръчвам на всички!

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i5Kwf_nNmGI&w=960&h=720]