Chromecast ревю

Днес ще споделя за новата ми придобивка – а именно Chromecast 2.

Chromecast (версия 2) е цифров медиен плейър, разработен от Google. То може да възпроизвежда аудио/видео съдържание с висока разделителна способност (HD).
Chromecast работи с опростена версия на Chrome OS. Обновленията на операционната система се зареждат автоматично, без предварително уведомяване. За предаване на медийното съдържание Chromecast използва протокола DIAL, разработен съвместно от компаниите Netflix и YouTube.
Chromecast е алтернатива на продукта на Apple – Apple TV.

chromecast 2
Благодарение на chromecast , смятам да превърна телевизора си в Smart TV , и да мога да играя игри директно от телефона или таблета, както и да гледам филми от лаптопа без да се налага да включвам hdmi кабел.
Във фирмата в която работя имаме няколко такива хроумкаст-а, които използваме за различни видове стриймване и ни вършат перфектна работа.

Реших да си взема версия 2 на устройството на google , заради по-добрият му процесор и възможността за връзка към 5 Ghz мрежа, благодарение на стандарта 802.11ac който поддържа мъника.

По нататък ще пиша за впечатленията ми от него.

Видео от представянето на chromecast 2 от google :

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lsQNkbIvvTo&w=1280&h=720]

Край =)

ПС – първи впечетления – 10.02.2016

Плюсове:
1. Инсталира се елементарно.
2. Пробвах го през Android и iPhone – работи супер.
3. Стриймва без проблеми YouTube , клипове и снимки от телефона
4. Стриймва без проблеми и през лаптопа с Windows 10 (стрийм през таб на google chrome)

Минуси:
1. За сега не успях да подкарам гледане на филми от лаптопа + субтитри – днес четох за http://castplayer.me/ -> вариянт през който уж става , но ще го тествам довечера и ще пиша пак.