Разходка до Лондон

Hello =)

През изминалата седмица с жена ми си направихме една хубава разходка до Лондон. В този пост ще споделя впечетленията си от видяното там.

Тъй като по независещи от нас причини, закъсняхме малко и се наложи да обиколим нощен Лондон. Уви, не видяхме хубави работи – пияници, проститутки и адска мизерия бяха само част от гадориите на които бяхме свидетели късно вечерта.

Като оставим това, мога да споделя, че в Лондон определено има какво да се види!

Преди да тръгнем, разглеждахме доста сайтове за да си направим списък с места които да видим. Използвахме блога на poblizo.com за което много благодарим на Марина Илиева за поста =)

Местата които посетихме бяха:

Окото на Лондон – не е кой знае какво, гледката е хубава, но само това.

Тъмницата на Лондон – там беше уникално яко!!

Морски живот – аквариум – също страхотно място което определено си заслужава да се посети!

Музеят на мадам Тюсо – тук лично на мен най-много ми хареса! Освен восъчните фигури на известните личности, има и разходка с „такси“ която представлява показана историята на Лондон. Също така има тъмница която определено ще се хареса на феновете на ужасите, и накрая има 4D кино!

Всички тези места обиколихме с 1 билет закумен през интернет страницата на londoneye.com като по този начин се възползвахме от 40% намаление.

Също така ходихме до парковете Сейнт Джеимсис парк и Холанд парк –  и двата уникално готини с много и разнообразни животни.

Видяхме пауни, лебеди, катерици, патици и много видове риба (в Холанд парк) !

Посетихме Бъкингамският дворец, Биг Бен, Лондон бридж, градът на банките – Canary Wharf, квартал Chelsea където видяхме много яхти, хотела в които отсядали футболистите на Челси.

Посетихме също Националният исторически музей – това място задължително трябва да се види от всеки гост на Лондон! Там трябват няколко часа, ако не и цял ден да се обиколи целият музей =)

Разбира се отидохме да си направим и снимка на Гринуичкият меридиан, като до там пътувахме с корабче по река Темза!  В Грунуич видяхме освен обсерваторията, Гринуичкият колеж, големите паркове, яките музеи и ходихме на планетариума.

Oyster card

Накрая искам да кажа че за всичките тези дни ние направихме сигурно стотици километри в метрото! Англичаните са го измислили – закупихме си Oyster Card карта с която цяла седмица пътувахме по автобусите и метрото колкото си пъти искахме. Тази карта е задължителна за всеки и трябва да е първото нещо което си закупите след пристигането в Лондон!

PS. В Лондон е пълно с лисици! 🙂 Улични кучета и котки няма, но лисиците си живеят царски! 🙂

Ето и малко снимки от екскурзията ни!

Накрая ще споделя мнението си от видяното в Лондон – хубав и много голям град. На нас долу-горе ни хареса цялата екскурзия, но сме категорични, че там няма да отидем да живеем никога!

Големия град не е за всеки, а тези огромни разстояния са просто убийствени! Не бих посъветвал хората които искат да емигрират там да го правят!