Почивка в Елена

Здравейте,

Миналата седмица със семейството си спретнахме малка почивка в Елена.

В този пост ще споделя впечетленията ми, както и много снимки 🙂

 

Хотел Панорама – Елена

басейна на хотел панорама - елена

За първи път запазихме хотел през booking.com – спряхме се на хотел Панорама в град Елена. Водени от хубавите коментари от посетителите преди нас, избрахме именно него и останахме очаровани!!

Персонала беше любезен, усмихнат и много мил! Храната в хотела беше чудесна! За 3 вечери хапнахме какво ли не, и всичко много ни хареса! БРАВО!!

Стаите са чисти, а изгледа от терасите към града от високо е невероятен – името на хотела Панорама не е случайно!

В хотела има SPA зона която също беше на ниво, както и външен басейн който беше пълен, нищо че бяхме края на април! На Анна много й хареса там 🙂

Със сигурност препоръчваме този хотел и определено ще го посетим отново! /това не е платена рекмала! 🙂 /

Забележителности около Елена

Около град Елена се оказа, че има доста места които са интересни и си заслужава да се видят. Ние минахме покрай някой от тях, а за други не ни стигна времето.

Язовир Йовковци

Тръгнахме към язовир Йовковци, като целта беше село Раювци. Направи ни впечатление, че имената на всички села завършваха на „ци“ – много интересно!

Разходихме се около язовира, полетях с дрона и си направихме доста снимки. След това седнахме на Раювски хан – страхотно място за отдих и похапване!

Така и не стигнахме до паметника на Вълчан Войвода в селото, за което съжаляваме :/

Христовски водопад

На следващия ден от нашата почивка, решихме да направим един лек преход до Христовски водопад. Прочетохме статията от сайта drumivdrumi.com и се отправихме към него.

Направихме грешка да използваме навигацията, която ни заведе до село Велковци. В последствие разбрахме, че и други туристи като нас са стигнали до там, вместо до водопада!

От статията на drumvdrumi се ориентирахме по-лесно и след като намерихме табелата за водопада, с бебетата и кака Ани тръгнахме на първия им преход в гората. Водопада беше бошуващ, а по пътя към него срещнахме и 2 семейства, които се оказаха също от Добрич.

Направихме си пикник в зоната с масичките и столчетата, а до тях имаше и барбекю! Всичко беше страхотно, обаче имаше и кърлежи !! Ние не бяхме много подготвени и бяхме забравили спреи против тези гадинки.


 

В заключение – в град Елена е страхотно!! За трети път ходим там и вече сме влюбени в природата, хората и добротата му!!

Благодарим за всичко и до скоро виждане, Елена! 🙂