Екскурзия до Барселона

Здравейте,

Миналата седмица с жена ми и двама приятели бяхме на екскурзия до Барселона. В този пост ще споделя впечетленията си от там, и ще гледам да опиша с малки подробности кои забележителности си заслужават да се видят и кои не.

Като цяло градът много ни хареса и първото ни впечетление беше на подреден град , усмихнати хора и живопистна архитектура.
Бяхме си направили предварителен план къде да ходим през тази една седмица, като дестинациите ни бяха следните :

Може би най-голямата забележителност в Барселона е Sagrada Familia – изящен храм започнат да се строи в далечната 1882-ра година от Гауди, който и до ден днешен се строи. – Задължителна дестинация за всеки турист в Барселона!

 

Sagrada Familia

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – по известен като “град в града” представлява болнични сгради построени с цел, болните да се чустват по-добре, да се разхождат вътре все едно са в града и да имат цялата свобода която им е нужна. Така са смятали, че лечението им ще минава по-лесно. – Не е кой знае какво, може и да не влизате да я разглеждате.

Park Guell е най-големият парк в Барселона, намиращ се на високо , като гледката от там към града е прекрасна! Също задължителна дестинация на всеки турист. Самият парк е безплатен, като се заплаща такса ако искате да посетите сградите строени от Гауди – има музей и магазин – хубави са!

На връх Montjuic е разположен олимпийското градче на Барселона, приело олимпиядата през 1992ра година. Там освен всичките олимпийски съоражения се намират: Историческият музей (MNAC – Museu Nacional d’Art de Catalunya), пеещите фонтани и много други. Тук посещението също е задължително от всеки! Вечерта ходихме на пеещите фонтани – страхотни са! Наслаждавахме им се около един час, като съм публикувал и клип от там.

Tibidabo е най-високата точка на Барселона, като до там се стига с автобус, транвай и лифт. Горе има храм параклис – докато бяхме там имаше сватби. Също така, там е разположен и увесилителен парк. Гледката от това място към града е спираща дъха!

Barcelona Zoo – Огромна зоологическа градина, в която живеят изключително много животински видове. Тук видях за първи път в живота си на живо Комодски варан ( на планетата има живи около 4000 екземпляра! ) и горила. Има разбира се и много други, но няма да ги изброявам всичките – трябва да се посети и да се видят! 🙂

Port Vell Aquarium – Аквариумът намиращ се на брега до яхтеното пристанище в града. Тук също беше много красиво, като част от атракциите в него са плуване с акули в клетка и без клетка. Чесно казано аквариумът в Лондон повече ми хареса от този.

Camp Nou

Camp Nou – Стадионът на ФК. Барселона. Разбира се, не съм им фен (даже хич не ги харесвам ) Тук отидохме заради Геви, като посетихме музеят на отбора. От него се излиза директно на трубуната – признавам си , много е хубав стадиона! Разбира се аз се снимах до снимката на Юнайтед, които спечелиха Шампионската Лига през 99та година именно на този стадион! 🙂

Museu de la Xocolata – музей на шоколада – всички експонати вътре са направени от шоколад.

В заключение ще споделя следното : прекрасенна дестинация за почивка, екскурзия или разходка! Обаче всичко в града е доста скъпо – входовете по музейте и забележителностите са минумум по 10 евро , като повечето са даже по 20 евро!
Като изключим това, всичко много ни хареса, като оценката ми е 10 от 10 ( за Лондон давам 4)

ПС. Забравих да спомена и за Barcelona city tour – разходка с автобуз из града. На нас много ни хареса тура. Видяхме всички най-хубави места в града и слушахме чрез слушалки историите на местата на които ходихме.